Modern cricket, awesome.

Voor mijn werk ben ik in Bangalore, India. Na een drukke dag klik ik op mijn hotelkamer de televisie aan. Ik val midden een cricket wedstrijd uit de Indian Premier League (IPL). Zeg maar de nummer één competitie te vergelijken met de magnitude van de Engelse voetbalcompetitie. Ze spelen Twenty20 wat de ‘snelle’ variant van het traditionele cricket spel is. Het blijkt een samenvatting te zijn van de finale tussen Chennai Super Kings en Sunriser Hydrabad. Ongelooflijk hoeveel exposure er voor deze match is. Die eind mei al is gespeeld. Zowat alle sportzenders hebben items over deze match, maar ook nieuws en andere kanalen zenden beelden uit.

De volgende dag spreek ik met Indiase collega’s over deze voor mij ‘oudbollige’ uitstraling van deze sport. Een behendigheidsspel wat soms vijf dagen kan duren. Wat een mispeer! Het moderne cricket heeft zich ontwikkelt tot een complete entertainment industrie zonder de essentie van de sport uit het oog te verliezen. De IPL is in korte tijd uitgegroeide tot de succesvolste cricketcompetitie in de wereld. Spelers uit de hele wereld die voor veel geld worden aangekocht, en in ‘Bollywood-style’ aan het publiek worden voorgesteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.